Društvena odgovornost

UŽ „Priroda„ Bratunac je 28.10.2015.  od korisnica projekta  „Razvoj lokalne ekonomije kroz podsticanje društvene odgovornosti“ izvršilo prikupljanje prehrambenih namirnica.

Prikupljanje je izvršeno u saradnji sa Centrom za socijalni rad Šekovići i Crvenim krstom Šekovići u periodu od 10-11 časova ispred prostorija Crvenog krsta u  Šekovićima.

Od 25 korisnica projekta je prikupljeno 140 kg krompira, 75 kg jabuka, 5 kg krušaka, 19 kg džema, 7 kg različitih vrsta kiselih salata, te manje količine luka, pasulja  i soka.  Svi prikupljeni artikli su predati Crvenom krstu koji će u saradnji sa Centrom za socijalni rad izvršiti podjelu istih najugroženijim kategorijama stanovnika. Prikupljanje je izvršeno u okviru nedelje solidarnosti i na taj način su korisnice projekta pokazale društvenu odgovornost.

Projekat se provodi u saradnji sa opštinom Šekovići i Razvojnim programom Ujedinjenih Nacija (UNDP) u sklopu projekta  “Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija.

Cilj projekta je  unapređenje   ekonomskog  položaja  porodica i žena na selu kroz podsticaj i razvoj voćarstva,  te povećanje  društvene odgovornosti  izradom socijalnog programa.

SAM_9272

SAM_9268