Okrugli sto “Gradimo mir” u Goraždu

Dana 22.08.2016. godine s početkom u 10 časova u sali Općine Goražde održao se okrugli sto pod nazivom „Gradimo mir“ na kojem su učestvovali predstavnici općina/opština Goražde i Novo Goražde koji su uključeni u projekat PRO-Budućnost, te predstavnici NVO-a, boračkih organizacija i udruženja žrtava rata. Cilj okruglog stola je da se kroz diskusiju dođe do konstruktivnih zaključaka koji doprinose miru i pomirenju te pošalje poruka o potrebi promocije mira i tolerantnog dijaloga.

Okrugli sto se održao u okviru projekta “Oaza mira“ koji provodi UŽ „Priroda“ Bratunac,  što je podržano kroz projekat PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovni.

Ovo je šesti okrugli sto u okviru projekta „Gradimo mir“, a osim toga, projekat predviđa i zajedničke građanske inicijative na izgradnji mini parka – oaza mira. Projekat se provodi u 6 opština koje su uključene u projekat PRO-Budućnost: Goražde, Novo Goražde, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Kladanj.

SAM_3841SAM_3836