Mirovni parkovi u Novom Goraždu i Goraždu

Nakon što je 28.10.2016. godine,  u sklopu projekta PRO-Budućnost održana volonterska akcija sadnje cvijeća i ukrasnog bilja, te postavljena  table  Oaza mira u Opštini Novo Goražde, 31.10.2016. godine je ista akcija održana i na području općine Goražde tačnije u krugu stambeno-poslovnog objekta Potkovica, gdje su predstavnici Općine Goražde zajedno sa volonterima iz srednjih škola sa područja općine Goražde, te predstavnicima Opštine Novo Goražde i Udruženja žena „Priroda“ iz Bratunca zasadili cvjeće i ukrasno bilje.

Ove volonterske građanske inicijative u Novom Goraždu i Goraždu imaju za cilj promovisati mir i suživot, a za njihovu realizaciju su bili zaduženi volonteri i volonterke iz ove dvije opštine/općine.

Ove aktivnosti se realizuje u okviru projekta “Oaza mira“ koji provodi UŽ „Priroda“ Bratunac, a  koji je podržan kroz projekat PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovni.

Projekat se provodi u šest opština/općina koje su uključene u projekat PRO-Budućnost: Goražde, Novo Goražde, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Kladanj.

SAM_4938SAM_4950SAM_4987SAM_4998