Poziv za dostavljanje ponuda – trening na temu: “Javno zagovaranje”

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA ZA PROVOĐENJE EDUKACIJE NA TEMU JAVNOG ZAGOVARANJA

Fondacija Mozaik poziva zainteresirane pojedince ili organizacije da dostave svoje ponude za pripremu i provođenje trodnevnog seminara ”Javno zagovaranje za unapređenje rada savjeta MZ”. Trening će se održati  u okviru projekta ”Mreža za aktivne zajednice” (više o projektu: www.zaz.ba),     u periodu  13-15 septembar 2013.

Svrha seminara: Intenzivirati zagovaračke aktivnosti članica Mreže ZAZ i povećati njihovu uspješnost u provođenju kampanja javnog zagovaranja kojima se utječe na unapređenje rada savjeta MZ

Učesnici: 20 predstavnika 10 organizacija uključenih u projekat

Očekivani rezultati:

  • Učesnici unaprijedili znanja i vještine neophodne za planiranje i provođenje kampanja zagovaranja (mobiliziranje zainteresiranih strana i vršenje utjecaja na donosice odluka da se donesu politike kojima će se osigurati konkretna unapređenja života u oblasti koja je predmet zagovaranja)
  • Razvijeni planovi kampanja za donošenje lokalnih politika kojima će se unaprijediti rad savjeta MZ (naglasak na dvije komponente – učeše žena i mladih na izbornim listama i osiguravanje adekvatne edukacije za članove savjeta MZ od strane lokalnih uprava)

 

Zadaci trenera/ice:

  • Najmanje 7 dana prije  realizacije seminara trener/ica će dostaviti prijedlog za trening –  vodič za trenera sa dnevnim redom i radne listove. U pripremi seminara trener/ica će između ostalog koristiti sažetak o zakonskoj regulativi u BiH  kojima se regulira rad savjeta MZ, a koji će mu/joj biti dostavljen najmanje 15 dana prije realizacije seminara.
  • Realizirati interaktvan i dinamičan trodnevni seminar, primjenjujući metode obrazovanja odraslih

 

Plaćanje: Mozaik će pokriti troškove pripreme (3 dana) i realizacije (3 dana) seminara i to u iznosu od 300 KM bruto po danu (ukupno 1.800 KM bruto). U ovaj iznos su uključeni porezi i doprinosi koji će biti plaćeni od strane Fondacije Mozaik u skladu sa važećim propisima.

Profil trenera/ice:

  • Praktično iskustvo u provođenju kampanja javnog zagovaranja
  • Najmanje 5 godina trenerskog iskustva / iskustva u primjeni metoda za obrazovanje odraslih
  • Univerzitetsko obrazovanje u relevantnoj oblasti

Dostavljanje ponuda: Ponude treba dostaviti na e-mail adresu eni@mozaik.ba do 10.08.2013. godine. Ponude trebaju sadržavati CV, te uvodno pismo sa navedenim razlozima zbog kojih smatrate da biste trebali biti odabrani za provođenje ove edukacije, uključujući i najmanje tri kontakta za reference.

Finalni odabir će se izvršiti do 15.08.2013. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na gore navedenu e-mail adesu.