“Uspješno završen mini projekat u MZ Krasanpolje”

SAM_4010U sklopu projekta “Pomirenje i razvoj zajednica-demokratski razvoj u 4 opštine Birač Regije 2011-2013”, upriličena je svečanost povodom uspješno završenih aktivnosti mini projekta „Uređenje prostora za rad savjeta MZ i društvena događanja“ u MZ Krasanpolje.

Ukupna vrijednost mini projekta: 8.650,00 KM od čega je 5.000,00 KM obezbjeđeno od strane Švicarskog Caritasa, Opština Bratunac je učestvovala sa 3.100,00 KM, DOO MVD Bratunac sa 150,00 KM, dok su građani zajednice učestvovali sa 400,00 KM u majstorskim uslugama.

Opremljen je novoizgrađeni objekat MZ sa potrebnim kancelarijskim namještajem i računarom za rad savjeta MZ, kao i sala za sastanke i društvene aktivnosti građana. Takođe, uređen je i prostor oko ovog objekta, postavljene su klupe i kante za otpatke, zatravljen travnjak, a ulaz sa glavnog puta do ulaza u objekat je asfaltiran.

Svoj doprinos u volonterskom radu je dalo 12 volontera na 11 akcija ostvarivši 175 volonterskih sati.

Završetkom ovih aktivnosti, Savjet MZ i građani zajednice dobili su uslovan i opremljen prostor za planiranje novih inicijativa, organizovanje i održavanje društvenih dešavanja.

Projekat implementira Caritas Švajcarske u partnerstvu sa Udruženjem  žena “Priroda” Bratunac i Centrima civilnih inicijativa, a uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske  i Vlade Lihtenštajna.

Projekat za generalni cilj ima promovisanje dijaloga i tolerancije kroz aktivnosti razvoja zajednica i učešća građana u procesima odlučivanja Birač regije u opštinama Bratunac, Srebrenica, Milići i Vlasenica.