Saopštenje za javnost – Radionica UPRAVLJANJE KONFLIKTOM u Srebrenici

 

Dana 29. 11. 2016. godine s početkom u 10 časova u prostorijama NVO „SARA Srebrenica“, održaće se radionica pod nazivom „Upravljanje konfliktom“ na koju pozivamo građane Srebrenice i Bratunca, opštinske radne grupe projekta PRO-Budućnost, predstavnike NVO-a, boračkih organizacija i ostale. Cilj radionice je sticanje znanja i vještina u prevazilaženju konflikata i stvaranje atmosfere mira i sticanje vještina nenasilne komunikacije.

Radionica se održava u okviru projekta “Oaza mira“ koji provodi UŽ „Priroda“ Bratunac,  koji je podržan u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovni.

Ovo će biti prva radionica u okviru ovog projekta, koji će doprinijeti vlastitim i institucionalnim znanjima i vještinama u prevazilaženju konflikata i stvaranje atmosfere mira, te obezbjeđenju prostora za nenasilnu komunikaciju.

Projekat se provodi u 6 opština koje sudjeluju u projektu PRO-Budućnost: Goražde, Novo Goražde, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Kladanj.

Kontakt: Tankosava Vujević; Željana Pjevalica 056 410 662