Saopštenje za javnost – Radionica “Upravljanje konfliktom” u Kladnju

Dana 15. 12. 2016. godine s početkom u 10 časova, u multimedijalnoj sali Općine Kladanj, održaće se radionica pod nazivom „Upravljanje konfliktom“ na koju pozivamo građane Kladnja i Vlasenice, opštinske radne grupe projekta PRO-Budućnost, predstavnike NVO-a, boračkih organizacija i ostale. Cilj radionice je sticanje znanja i vještina u prevazilaženju konflikata i i sticanje vještina nenasilne komunikacije radi stvaranja atmosfere povjerenja.

Radionica se održava u okviru projekta “Oaza mira“ koji provodi UŽ „Priroda“ Bratunac, što je podržano u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Ovo je druga radionica u okviru ovog projekta, koji će doprinijeti vlastitim i institucionalnim znanjima i vještinama u prevazilaženju konflikata i nenasilne komunikacije, čime se stvaraju preduslovi za atmosferu povjerenja.

Projekat se provodi u šest opština koje sudjeluju u projektu PRO-Budućnost: Goražde, Novo Goražde, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Kladanj.