SEOSKI TURIZAM

Saopštenje za medije

RADIONICA “Seoski turizam”

Upoznavanje žena – korisnica projekta  koje se bave ili žele da se bave seoskim turizmom,  pružanje i promovisanje usluga i proizvoda u oblasti seoskog  i eko turizma

UŽ Priroda u partnerstvu sa UŽ Maja, te podršku opstine Bratunac  i Turističke organizacije Bratunac  20.03.2019. godine je održalo radionicu za 15 žena koje se bave  ili se žele baviti seoskim turizmom u cilju sticanja neophodno potrebnih znanja i vještina iz ove oblasti, čime bi stekle uslove za ekonomsko osnaženje.

Radionica je odražana u sklopu  projekta  “Promocija proizvodnje zdrave hrane i turističkih potencijala Bratunca”. Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu– ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Radionicu je vodila stručna saradnica Murisa Marić iz  Prijedora, dipl. ecc i  turistički vodič.

Bojana Božilović učesnica radionice čija se porodica već 100 godina bavi proizvodnjom povrća i cvijeća, a imaju namjeru da prošire djelatnosti na seoski turizam,  je izjavila da su joj znanja koja je stekla na ovoj radionici dragocjena, jer je mnogo naučila, te da bi ovakvih edukacija trebalo biti više.

Ovom radionicom je započeo set  radionica na ovu temu, te je slijedeća edukativna radionica zakazana za 25.03.2019.  na kojoj će stručni saradnik biti dipl turizmolog Nenad Petrović. Ukupno se  planirana održati tri radionice za ove korisnice na temu razvoja seoskog i eko turizma.