Sistemi za navodnjavanje

UŽ „Priroda„ Bratunac je u srijedu, 27.04.2016.  u 12:00 časova  na platou pijace u Šekovićima izvršiti podjelu  15  sistema za navodnjavanje za  odabrane korisnice  u okviru projekta „Razvoj lokalne ekonomije kroz podsticanje društvene odgovornosti“ koji ovo udruženje provodi u saradnji sa opštinom Šekovići i Razvojnim programom Ujedinjenih Nacija (UNDP) u sklopu projekta  “Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija.

Cilj projekta je  unapređenje   ekonomskog  položaja  porodica i žena na selu kroz podsticaj i razvoj voćarstva,  te povećanje  društvene odgovornosti  izradom socijalnog programa.

Sistemi za navodnjavanje su namjenjeni za navodnjavanje parcela voća, koje su ove korisnice posadile u okviru ovog projekta. Zasadi voća su takođe finansirani iz projektnih sredtsva, a sve je pratila stručna i savjetodavna podrška kroz 5 edukativnih i praktičnih radionica.

Podjelom sitema  za   15 žena, korisnica programa, povećane  su mogućnosti za  uvećanje  prihoda od bavljenja voćarstvom, te stvorene predpostavke  ekonomskog osnaženja njihovih porodica, i dat doprinos  razvoju lokalne ekonomije.

SAM_2466

SAM_2472

SAM_2481